Af en toe motregen, vanavond droog

mainImage
Af en toe motregen, vanavond droog

Vandaag is het in Barendrecht bewolkt en kan het af en toe licht (mot)regenen. Pas in de loop van woensdagavond wordt het droog. De maximumtemperatuur ligt rond 17 graden en wordt aan het eind van de ochtend al bereikt. Na passage van het eerdergenoemde laatste koufront daalt de temperatuur in de eerste helft van woensdagmiddag naar circa 14 graden. De wind is zwak (ochtend) tot matig (middag) (2 à 3 Beaufort) en is in eerste instantie zuidwestelijk. In de loop van de dag draait de wind met de wijzers van de klok mee naar noordoostelijke richtingen. In de loop van woensdagavond valt de wind helemaal weg, deze windstilte zal tot aan het eind van donderdagochtend duren.
Morgen ligt de middagtemperatuur rond 18 graden. Het is (vrij) zonnig, zo nu en dan zijn er ook stapelwolken. Het blijft de gehele dag droog. Tijdens de ochtenduren is er sprake van windstilte. Donderdagmiddag (zeer) zwak (1, soms 2 Beaufort) en variabel van richting.
Vrijdag is het in de ochtend vrij zonnig, in de middag is het wisselend bewolkt. Het blijft droog. De middagtemperatuur is circa 19 graden. De wind is (zeer) zwak tot matig, windkracht 1 tot 3 Beaufort en waait uit zuidelijke richtingen.
In het aankomend weekend is het wisselend bewolkt en blijft het droog. De middagtemperatuur ligt zaterdag door een zwakke zuid-zuidwestelijke stroming rond 20 graden. Zondag hebben we te maken met een iets in kracht toenemende zuidelijke stroming, waardoor de middagtemperatuur met een graad of 24 aanmerkelijk hoger uitkomt.


| Foto: Digitaal Dagblad.