Advies over uw uitvaartverzekering? Bel ons

mainImage
Advies over uw uitvaartverzekering? Bel ons

Volgens onderzoek van Uitvaartverzekeringwijzer zijn er grote verschillen in premies voor een uitvaartverzekering. Er zijn verschillende manieren om je te verzekeren voor de kosten van een uitvaart. Je kunt een naturapolis afsluiten of een kapitaalverzekering. Bij een verzekering in natura ben je gebonden aan de voorwaarden en faciliteiten van betreffende verzekeraar. Hierbij worden de diensten geleverd die beschreven staan in de polis en alles wat daarbuiten valt wordt extra in rekening gebracht. Bij een kapitaalpolis komt een bedrag beschikbaar waarmee de uitvaart bekostigd kan worden. Het grote voordeel van een kapitaalpolis is dat er vrijheid is in de keuze van een uitvaartverzorger en de locaties.

Dit laatste is een punt die wij onder uw aandacht willen brengen. Er is altijd vrije keuze wanneer het gaat om de uitvaartverzorger die wordt ingeschakeld. Op een polis staat veelal een telefoonnummer vermeld wat gebeld dient te worden in geval van overlijden. Vervolgens wordt er een uitvaartverzorger ingeschakeld die gelieerd is aan de maatschappij of waar afspraken mee zijn gemaakt.

Ons advies is om te kiezen voor een plaatselijke, kleinschalige ondernemer die u uitstekend van dienst kan zijn en de uitvaart kan verzorgen binnen de financiële middelen die er uit de verzekering(en) beschikbaar komen.

Uzelf eens verdiepen in de soort verzekering die u heeft en de mogelijkheden tot vrije keuzes verdient de aanbeveling. Want wanneer een overlijden plaatsvindt en er een keuze moet worden gemaakt zorg er dan voor dat dit de juiste is. Zo komt u achteraf niet voor verrassingen te staan.

Vergelijk het met een zorgverzekering; kiest u ervoor dat alles voor u wordt bepaald of wilt u zelf uw keuzes kunnen maken.
Vaak kom je er pas achter wat een verzekering echt inhoudt als je deze nodig hebt.


Meer weten of advies?
Bel ons en we staan u graag te woord of maken vrijblijvend en afspraak; 0180 723204


Foto: Digitaal Dagblad