Aantrekkelijk aandeel van kerktuin in Zomerfeest

mainImage
Aantrekkelijk aandeel van kerktuin in Zomerfeest

De kerktuin achter de Dorpskerk levert een aantrekkelijke bijdrage aan het ZomerFeest op zaterdag 30 juni in de historische dorpskern van Barendrecht. Op dezelfde dag neemt de tuin eveneens deel aan de jaarlijkse Open Tuinendag.

Op het terras van de kerktuin exposeert kunstenares Ans van der Bruin een selecte van haar zijdeschilderijen. Zij heeft zich gespecialiseerd in deze vorm van schilderkunst vanwege haar belangstelling voor stoffen. Deze interesse heeft zij van jongsaf aan. Bij een bezoek aan een modeshow gaat haar aandacht meer uit naar de stoffen dan naar de ontwerpen.

In Barendrecht geniet Ans van der Bruin bekendheid, omdat zij indertijd het initiatief heeft genomen voor de Kunstroute langs de ateliers van kunstenaars. Zij is nog steeds bestuurslid van de organisatie die dit evenement jaarlijks vorm geeft.

Na afloop van het ZomerFeest verhuist de tentoonstelling naar De Ontmoeting. De schilderijen zijn daar zondagmorgen na de kerkdienst nog te bezichtigen.

Eveneens op het terras exposeert en verkoopt Gerdien Pool sieraden die zij heeft ontworpen.

's Middags zijn er twee optredens van fluitistes (14-14.30 en 15-15.30).

De kerktuin is tijdens het ZomerFeest geopend van 10 uur 's morgens tot 4 uur 's middags. Er zijn dan gastvrouwen aanwezig om bezoekers rond te leiden of van informatie te voorzien.

Sinds de opening in de zomer van 2010 is de kerktuin met bomen, struiken en planten waarover in de Bijbel wordt geschreven, een verrijking van het oude centrum. Dankzij de hulp van vrijwilligers ligt de tuin er gedurende het hele seizoen – van april tot oktober – keurig verzorgd bij.


Foto: Digitaal Dagblad