60.000 mensen verwacht bij vuurwerk

mainImage
60.000 mensen verwacht bij vuurwerk

Er worden dit jaar circa 60.000 bezoekers verwacht bij het Nationaal Vuurwerk tijdens oud en nieuw op de Erasmusbrug in Rotterdam. Het wordt de twaalfde editie. De brug zal ook nu vanaf 18.00 uur worden afgesloten voor verkeer. Bezoekers worden opgeroepen vooral lopend, met de fiets of met de metro naar het evenement te komen, om verkeers- en parkeerproblemen zo veel mogelijk tegen te gaan.

Voorafgaand aan het Nationaal Vuurwerk is de kindervuurwerkshow om 19:00 uur. Dit vuurwerk zal vanaf een ponton in het water afgestoken worden. Het bezoekersgebied is de Holland Amerikakade waar maximaal 5.000 bezoekers welkom zijn. Het gebied is alleen toegankelijk voor kinderen met hun ouders of begeleiders. Bezoekers moeten zich vooraf registreren via de website: www.hetnationalekindervuurwerk.nl

Net als voorgaande járen zal de metro rijden tijdens de jaarwisseling. Niet alleen worden bezoekers van het Nationaal Vuurwerk hiermee bediend, maar komt dit eveneens ten goede aan de bereikbaarheid van de hele stad. Metrolijn C gaat rijden tussen Capelsebrug en Vijfsluizen en metrolijn E tussen Slinge en Meijersplein.


Foto: Digitaal Dagblad