5e Lions fietstocht voor Stichting Present

mainImage
5e Lions fietstocht voor Stichting Present

Dit lustrumjaar wordt een route gefietst met als thema: “De dijken van Barendrecht en IJsselmonde”. Een mooie manier om, op de pedalen en met goed gezelschap, wat meer te leren kennen over de ontstaansgeschiedenis van Barendrecht, het eiland IJsselmonde en van de vroegere en huidige inrichting van de waterhuishouding op het eiland. De deelnemers krijgen een routeboekje met informatie over de historie en bijzonderheden van de dijken waarover wordt gefietst. Na het succes en het enthousiasme van de deelnemers in vorige jaren verwachten de organisatoren bij deze lustrumeditie weer een flinke opkomst.

Er is een route van ongeveer 25 km. U kunt die op eigen gelegenheid fietsen. Inschrijven bij IKEA is mogelijk vanaf 10.00 uur. Bij uw vertrek krijgt u wat te eten en een flesje water mee voor onderweg.

In dit lustrumjaar kunt u ook meefietsen met een groep onder begeleiding van een “gids” die onderweg wetenswaardigheden vertelt over de dijken en gemalen in de route, bijzondere boerderijen en het omringende polderlandschap. Er vertrekt een groep om 10.30, 11.00 en 11.30 uur. Deze educatieve invulling is mogelijk door ondersteuning van de gemeente Barendrecht en het Waterschap Hollandse Delta.

De afsluiting is op de Noldijk 126 bij de boerderij van Hovenier  Paul Casteleijn. Daar kunt u nog even nagenieten en met een hapje en een drankje napraten met elkaar over de opgedane indrukken.

Voor hen die meer en sneller willen fietsen is er ook dit jaar weer een 80 tot 100 km toertocht door de polders en over de dijken van de Hoeksche Waard. Vertrek is 9.30 uur vanaf IKEA Barendrecht. U dient zich hiervoor van tevoren op de website van Present Barendrecht in te schrijven.

Present ondersteunt mensen die zelf de gezondheid, de middelen of het sociaal netwerk niet hebben om zaken op eigen kracht voor elkaar te krijgen. De opbrengst van de Lions fietstocht gaat daarom in zijn geheel naar Stichting Present.

Inschrijven Lions fietstocht

Zin om 9 juni mee te fietsen? Schrijf dan in via de website van Present

www.stichtingpresent.nl en klik op “aanmelden Lions fietsrally 2018”.

Of meld u op zaterdag 9 juni vanaf 10.00 tot 13.00 uur aan bij IKEA bij de entree van het restaurant op eerste etage.

Deelname aan de fietstocht kost€ 15, - per volwassene (2epersoon € 10, -. Kinderen tot 12 jaar gratis).


| Foto: Digitaal Dagblad