400 extra fietsplekken op Rotterdam CS

mainImage
400 extra fietsplekken op Rotterdam CS

In de ondergrondse fietsenstalling bij Rotterdam Centraal komen meer plaatsen voor fietsen. Zo worden er vierhonderd extra plekken gerealiseerd.

Het gratis gedeelte van de stalling staat regelmatig overvol. Het realiseren van de extra plekken gebeurde eerder al in juni, toen ook vierhonderd betaalde fietsplekken werden omgezet naar gratis standplaatsen.

De maximale parkeertermijn wordt wel ingekort vanaf september. Waar eerder het nog mogelijk was om je fiets vier weken te stallen, worden dat er straks nog maar maximaal twee. Sensoren in de stalling registreren hoe lang een fiets geparkeerd staat. Na 14 dagen wordt de fiets verwijderd en naar het Fietspunt gebracht.

De gemeente Rotterdam is samen met NS en Prorail op zoek naar ruimte voor meer fietsenrekken. Er zouden op termijn 2700 plekken bij moeten komen. Hierdoor kunnen er in totaal zo’n 4.500 fietsen staan. Voor die ruime verdubbeling is aan de noordzijde weinig ruimte. Daardoor kost het onderzoek wat meer tijd. Het doel is om dit jaar een oplossing te vinden.


| Foto: Digitaal Dagblad.