30 graden en vrij zonnig, enige bewolking

mainImage
30 graden en vrij zonnig, enige bewolking

Vandaag is het vrij zonnig met tropische maxima van 30-35 graden. Aan de kust is het met 26-29 graden minder warm en steekt vanmiddag een verkoelende zeewind op. In Barendrecht ligt de maximum temperatuur rond de 30 graden. Morgen wordt het net zo heet en is in het oosten kans op een lokale onweersbui. Donderdag en vrijdag worden nog warmer met 30-33 graden in het westen en 34 tot lokaal 37 graden in het binnenland. Normaal is het eind juli 21 graden op de Wadden tot 25 in Limburg.De temperatuur schiet vanochtend omhoog naar 25-30 graden. Het is zonnig in Barendrecht, maar er kunnen later in de ochtend een paar stapelwolken ontstaan. Ook trekken vanuit het zuiden een paar wolkenvelden over.

Vanmiddag blijft het vrij zonnig. Het aantal stapelwolken neemt tweede helft van de middag toe, maar het blijft droog.

Wie verkoeling zoekt kan het beste de kustgebieden opzoeken. Vanmiddag steekt namelijk een verfrissende zeebries op. Ter informatie voor wie een duik in zee wil nemen: de temperatuur van het zeewater bedraagt 20-22 graden.

Vanavond en vannacht trekken vanuit het zuiden enkele wolkenvelden over het land, met kans op een bui. Vooral in het westen en zuiden tonen de weermodellen een kleine neerslagkans. Het wordt een warme zomeravond met om 23 uur nog temperaturen van 20 graden aan zee tot lokaal 25 in het oosten. In de nacht koelt het uiteindelijk af tot een graad of 18.
| Foto: Digitaal Dagblad