27e Roparun dit jaar live op Barendrechts Dagblad

mainImage
27e Roparun dit jaar live op Barendrechts Dagblad

De 27e Roparun vindt dit jaar plaats van 19 tot en met 21 mei. Meer dan achtduizend deelnemers lopen en fietsen, in estafettevorm, vanuit Parijs en Hamburg naar de Binnenrotte in Rotterdam. De Roparun is dit jaar voor de eerste keer live te volgen op Barendrechts Dagblad met de uitzendingen van Roparunradio.

De verslaggevers van Roparunradio volgen de teams vanaf de route. Daarnaast worden er, in de studio in Het Kruispunt in Barendrecht, gasten ontvangen die meer vertellen over de goede doelen die de Roparun ondersteunt.

Naast de radioprogramma’s zijn ook de rechtstreekse videobeelden van Roparunradio te zien op Barendrechts Dagblad. Roparunradio start op vrijdagavond 18 mei en gaat, dag en nacht, door tot maandagavond 21 mei om 20.00 uur. Op vrijdagavond komt het radioprogramma rechtstreeks vanuit Parijs, op zondagavond live vanuit Zele (België) en op maandag staan de verslaggevers op de Binnenrotte om de teams te onthalen.

De Roparun ondersteunt goede doelen om het leven van kankerpatiënten iets te veraangenamen. Het inrichting van een inloophuis, waar (ex-) kankerpatiënten en/of naasten elkaar kunnen ontmoeten. Vakanties voor mensen met kanker en hun familie zodat zij, ook in een akelige periode, een mooie herinnering kunnen creëren. Workshops in ziekenhuizen waarbij mensen met kanker leren omgaan met uiterlijke veranderingen en/of een fijne dag uit voor zieke kinderen en hun broertjes of zusjes, zodat zij even niet hoeven te denken aan het ziek zijn.


Foto: Digitaal Dagblad