Al tiende nederlaag voor Barendrecht

9 December 2018, 13:30 uur
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Barendrecht heeft de laatste thuiswedstrijd van het kalenderjaar 2018 verloren. Tegen IJsselmeervogels werd het zaterdag op het eigen sportpark De Bongerd 1-4. De rood-witten deden een helftje aardig mee, na de rust scoorden de Vogels drie keer, waarvan twee uit fraaie poeiers van grote afstand.

Barendrecht-trainer Albert van der Dussen zal snakken naar het moment dat hij een volledige selectie tot zijn beschikking heeft. Dus mét de blessure- of terugkeergevallen als Max van Dijk, Ramy Salem en Daniel Esajas erbij die na de rust achter het IJsselmeervogels-doel stonden. Ook spits Anthony Biekman ontbrak zaterdag wegens een enkelblessure, Donny Navajas Sanchez is terug uit Milaan, maar was nog niet inzetbaar. Terug van een schorsing was Yarick Dorst, maar hij begon op de bank.

Voor het oog van onder anderen PSV-international Denzel Dumfries, die zijn voormalige club kwam bekijken, was het begin van Barendrecht net als vorige week bij Katwijk uiterst belabberd. Al binnen twee minuten lag de bal achter doelman Nick van der Ploeg. De sluitpost kwam wild uit, miste de bal, waardoor Robbert Olijfveld makkelijk de 0-1 kon binnen tikken. Het was al de zoveelste keer dat de start van de rood-witten superslecht was.

Gelukkig kwam Barendrecht er langzaam maar zeker weer onderuit, al mocht het van geluk spreken dat IJsselmeervogels-spits Danny van den Meiracker halverwege de eerste helft net naast schoot. Barendrecht knokte zich terug in de wedstrijd, onder meer dankzij enkele acties van Christiaan Dabaghian over links. Hij stond ook aan de basis van de gelijkmaker. Een inzet van de aanvaller werd gekeerd door de Spakenburgse keeper Jaimy Schaap. De rebound kwam bij Danny Monster die binnen de beruchte lijnen werd gehaakt en neer ging. Strafschop, stelde arbiter L. Timmer beslist. Delano a Cohen ging achter de bal staan en ramde hem onberispelijk binnen, 1-1. Dat gaf Barendrecht moed. Met die stand brak ook de rust aan.

Helaas hield deze score maar een kleine twintig minuten stand. IJsselmeervogels kwam tien minuten na de rust weer aan de leiding door een geweldige pegel van Eef van Riel. Zijn schot van grote afstand zeilde links van Van der Ploeg tegen de touwen, 1-2.

Barendrecht gaf niet op en probeerde nog wat terug te doen, onder meer met de invallers Rowendly Martijn, Yarick Dorst en Ali Khaldi. Het doel van IJsselmeervogels werd bestookt, zonder echt gevaarlijk te worden. Jeffrey Aarts kreeg een goede kans, maar schoot over. Een kwartier voor tijd werd het 1-3 door het allereerste balcontact van invaller Felitciano Zschusschen, hij tikte een voorzet van Danny van den Meiracker binnen. En zeven minuten later was het helemaal gedaan toen Van den Meiracker zelf ook van forse afstand raak knalde, 1-4. Weer leed Barendrecht een dikke nederlaag, het was het tiende verlies alweer dit seizoen.