Afval Loont, het bedrijf waarbij inwoners van Barendrecht hun huisvuil gescheiden inleveren in ruil voor geld, begint een nieuw spaarfonds. Sinds 8 januari zijn zij gestart met het ‘Afval loont fonds’.

Het nieuwe fonds wordt volledig ingezet voor acute hulp aan individuen en gezinnen in Barendrecht. Het doel is om zo veel mogelijk mensen te helpen en het toekennen van geld zo efficiënt mogelijk en zonder te veel administratieve rompslomp te laten verlopen. Bij het project zijn de maatschappelijke organisaties KijkopWelzijn en Velerlei betrokken. Deze welzijnsorganisaties weten precies waar ze de juiste mensen kunnen vinden en waar het geld nodig is.

Geld dat gebruikt wordt voor dit fonds komt uit het gemeenschappelijke spaardoel waarvoor de inwoners van Barendrecht afval kunnen inzamelen. Het project streeft er naar een grote waarde toe te voegen aan de maatschappij waarbij zoveel mogelijk mensen of gezinnen uit Barendrecht geholpen kunnen worden. De bedoeling is dat dit fonds een vaste waarde in Barendrecht wordt.

Afval loont Ophaalservice
In de eerste helft van 2018 wil Afval loont een pilot gaan opzetten met een ophaalservice. Het is de bedoeling dat deze service gescheiden afval gaat ophalen bij mensen die dit vanwege een fysieke beperking niet kunnen komen brengen. Hierbij moet gedacht worden aan ouderen of mensen met een fysieke of geestelijke beperking die ook willen meesparen.

Afval loont heeft in Barendrecht drie vestigingen: aan het Achterom in het centrum en in de wijken Bijdorp en Carnisselande. Afval loont zit verder in Rotterdam-Hoogvliet, Den Haag, Noordwijk en Schiedam.