mainImage

ZML De Rank uit Barendrecht wint de textielwedstrijd 2022

Wethouder Dirk Vermaat reikt een mooie bokaal uit aan Celina en Nanda, twee leerlingen van De Rank.
24 november 2022, 14:00 uur
Lokaal

ZML De Rank uit Barendrecht heeft de textielwedstrijd 2022 gewonnen. Vorige week zamelden de leerlingen van elf basisscholen uit Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk  6.099 kg textiel in. Dit was de opbrengst van de inzamelwedstrijd die werd georganiseerd door Opnieuw & Co in samenwerking met BAR Afvalbeheer. De leerlingen van ZML De Rank uit Barendrecht zamelden per leerling maar liefst 11,6 kg textiel in. Met deze geweldige prestatie werd De Rank glansrijk winnaar van de wedstrijd en won de geldprijs én een mooie bokaal.  Wethouder Dirk Vermaat reikte een mooie bokaal uit aan Celina en Nanda, twee leerlingen van De Rank die zich enorm hebben ingezet voor deze actie. Zie foto (Rob Kamminga) in de bijlage.

De school heeft ook al een bestemming voor de geldprijs, nl de hulpverlening op vluchtelingenkamp Moira op Lesbos.

De textielwedstrijd werd georganiseerd door Opnieuw & Co in samenwerking met BAR Afvalbeheer en past in de ambitie om grondstoffen te hergebruiken.

De leerlingen van de elf basisscholen kregen na een leerzame les over hergebruik en duurzaamheid de opdracht om zoveel mogelijk afgedankte kleding en textiel in te zamelen. Op de wedstrijddag konden de kinderen de meegebrachte zakken met kleding op school verzamelen. Van BAR Afvalbeheer kregen de kinderen die dag een lekkere en gezonde fruitsnack (met dank aan Verschoor Traiteur & AGF uit Ridderkerk). Aan einde van de schooldag werden alle zakken opgehaald door Opnieuw & Co.  Alle deelnemende scholen ontvangen een vergoeding voor het ingezamelde textiel, de school die het meest heeft ingezameld per leerling ontvangt een dubbele vergoeding én een mooie trofee.

 


Foto: PR