mainImage

Vernieuwing van het Achterom in Barendrecht

9 september 2021, 11:54 uur
Barendrechts Gemeentenieuws

De gemeente gaat een deel van het parkeerterrein aan het Achterom begin volgend jaar opnieuw inrichten. Naast een andere indeling van de parkeervakken komt er meer openbaar groen op deze plek.

Nadat de appartementen aan de Meester Lohmanstraat in januari worden opgeleverd, begint de gemeente met de nieuwe inrichting. Het gaat dan als eerste om het aanleggen van het trottoir, de rijbaan en parkeerplaatsen.

Voor eind maart verplanten de gemeente Barendrecht ook een aantal bomen, zodat het parkeergebied meteen een groene uitstraling heeft. Om wateroverlast zoveel mogelijk te voorkomen, wordt
er onder de parkeerplaats een waterberging aangebracht die het regenwater vertraagd afvoert.

Bij de inrichting van de buitenruimte van het Achterom en de Meester Lohmanstraat wordt gebakken materiaal voor de bestrating gebruikt. Een duurzame keuze. De openbare verlichting wordt bovendien vervangen
door LED-verlichting. De opgangen naast Albert Heijn en ter hoogte van het Kruidvat worden daarnaast vervangen door nieuwe traptreden van natuursteen.

Parkeren van fietsen kan bij de opgang ter hoogte van Albert Heijn.

Meer informatie?
De werkzaamheden aan het Achterom starten naar verwachting in januari 2022. Meer informatie over de centrumaanpak vindt u op www.barendrecht.nl/centrumaanpak.