Barendrechts Dagblad | Van sportzomer naar sportnajaar?
mainImage

Van sportzomer naar sportnajaar?

15 juli 2021, 15:52 uur
Barendrechts Gemeentenieuws

Sportliefhebbers en liefhebbers van het kijken naar sport komen deze zomer weer volop aan hun trekken. Terwijl het EK-hockey nog niet was afgelopen ging het EK-voetbal van start, dat ongeveer in tijd gelijk liep met Wimbledon. En na dit mooie finaleweekend van beide toernooien staan we alweer in de startblokken voor de Olympische Spelen. De Tour de France voert de kijker ondertussen langs mooie etappes en terwijl ik dit schrijf staat de Grand Prix Groot-Brittannië voor de deur met hopelijk weer een mooie hoofdrol voor Max Verstappen. Ongetwijfeld zijn er nog meer toernooien die een genot zijn om te volgen.
 
Wat ikzelf net zo leuk vind, of misschien zelfs nog leuker is zelf sporten. En gelukkig mocht dit na een lange tijd weer! Ik heb dan ook genoten van mijn eerste (ietwat roestige) squashpartijen. En ik hoop dat u net zo enthousiast weer aan het trainen en wedstrijden spelen bent gegaan. Voor veel verenigingen en clubs was de afgelopen tijd een moeilijke. Leden die niet konden spelen, competities die moesten worden afgelast, het clubgebouw dat dicht bleef. Ook afmeldingen kwamen binnen hoewel dat in Barendrecht naar ik heb vernomen gelukkig erg meeviel. De ledenaantallen zijn over het algemeen op peil gebleven. Gelukkig maar, want sommige kosten voor een vereniging of club lopen natuurlijk gewoon door. Daar zijn we als college actief op ingesprongen door het kwijtschelden van huren, iets dat we ook nu nog per periode bekijken. Ook lieten de verenigingen en clubs hun inventiviteit zien, onder andere door het organiseren van pubquizzen, online trainingen en buiten in plaats van binnen trainen.
 
En na deze sportzomer kijk ik dan ook graag vooruit naar een hopelijk zinderend sportnajaar. Met de start van diverse competities en toernooien. En als klap op de vuurpijl hopelijk het sportgala begin 2022.
 
Veerkracht. Niet alleen een belangrijke eigenschap als sporter. Ook voor ons als maatschappij geldt dat we veerkracht nodig hadden en hebben om met de afgelopen periode om te gaan. En ook nu, net toen allerlei activiteiten weer mogelijk leken en we door de komst van de deltavariant helaas toch weer op de rem moesten trappen, hebben we die veerkracht weer zo nodig om positief te blijven en ons optimisme te behouden. Wat ik dan altijd een mooie wetenschap vind: we zijn veel veerkrachtiger dan we denken. Ik wens u een mooie (sport)zomer! 
 
Nico Bults
Wethouder Barendrecht


Foto: Ingezonden