mainImage

Samen voor een veilig Barendrecht!

9 september 2021, 11:51 uur
Barendrechts Gemeentenieuws

Ook in Barendrecht hebben we helaas te maken met misdrijven als inbraak, diefstal, geweld en bedreigingen. Door middel van preventieve maatregelen is de kans hierop te verkleinen, maar helaas nooit volledig te voorkomen. Eén van de vormen van diefstal waarbij vaak geweld wordt gebruikt is straatroof.

Door het gewelddadige karakter heeft straatroof prioriteit bij de gemeente en politie. Zij doen er binnen hun macht alles aan om een veilig leefklimaat te creëren. Bent u toch slachtoffer geworden van straatroof? Neem dan de juiste vervolgstappen. Is uw portemonnee gestolen? Blokkeer meteen uw bankpas en creditcard. Telefoon gestolen? Laat direct de simkaart blokkeren door uw provider.

Tips
Straatroof kan iedereen overkomen. U kunt de kans om op straat beroofd te worden, of de gevolgen die dit met zich meebrengt, wel verkleinen.

Een paar tips:
- Neem niet meer waardevolle spullen mee dan nodig.
- Zorg dat waardevolle spullen niet zichtbaar zijn. Loop bijvoorbeeld niet onnodig met uw mobiele telefoon of portemonnee in de hand over straat.
- Pas goed op met geld opnemen en pinnen. Vooral ‘s avonds en in het donker.
- Installeer een app waarmee u uw telefoon kunt traceren. Bij diefstal is dan online te zien waar de telefoon is. Ook op www.hier-waak-ik.nl is een app te downloaden waarmee uw telefoon te traceren is.
- Beveilig uw telefoon en tablet met een toegangscode.

Toch slachtoffer geworden van straatroof? Doe altijd zo snel mogelijk aangifte! Dit kan via www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen of 0900-8844.