mainImage

Regelgeving rond het organiseren van evenementen

2 september 2021, 10:07 uur
Barendrechts Gemeentenieuws

De regelgeving rond het organiseren van evenementen in coronatijd, komt bovenop de bestaande regels. Dat leidt in verschillende gevallen tot het verzoek om plannen aan te passen of onderdelen eruit te halen.

Wie in deze coronatijd een evenement wil organiseren is niet alleen gebonden aan de gebruikelijke lokale regels maar ook aan landelijke coronaregels voor evenementen. Naar aanleiding van deze landelijke regels wordt een regionale lijn vastgesteld. Dit gebeurt tijdens overleg van de Veiligheidsregio, waarbij onder andere burgemeesters en politie en brandweer zijn aangesloten. De gemeente is verplicht alle binnenkomende aanvragen te toetsen bij politie en brandweer. Ook zij hebben te maken met extra coronamaatregelen.

De gemeente ondersteunt initiatiefnemers van evenementen waar mogelijk bij de vergunningsaanvraag. Bijvoorbeeld door voorafgaand aan een aanvraag te adviseren, vragen te beantwoorden van organisatoren, regelgeving uit te leggen en mee te kunnen denken in mogelijkheden. De inzet van de gemeente is er op gericht om samen met initiatiefnemers evenementen mogelijk te maken binnen de kaders van de Veiligheidsregio.

Meer informatie

Heeft u plannen om een evenement te organiseren? Op de website van de gemeente staat informatie met welke voorwaarden u rekening moet houden. U vindt deze informatie hier: COVID-19: extra maatregelen en indieningsvereisten bij aanvraag evenement | Gemeente Barendrecht

U kunt ook (tijdig) contact opnemen met de gemeente via het algemene telefoonnummer en vragen naar team APV & Bijzondere Wetten.

De landelijke regelgeving is hier te vinden:
Coronaregels voor evenementen | Coronavirus COVID-19 | Rijksoverheid.nl


Foto: Pixabay