mainImage

PvdA Barendrecht: maak van de JOP een OP en ga in gesprek

10 juni 2021, 11:59 uur
Barendrechts Gemeentenieuws

Jongeren komen op verschillende plekken in de openbare ruimte bij elkaar in Barendrecht. Het zijn plekken waar er wordt gegeten, gekletst en gelachen. Het is een sociale plek waar de moeilijke wiskunde repetitie van de week wordt besproken maar waar ook een feestje wordt gevierd. Het samenkomen van jongeren in een openbare ruimte hoort bij de ontwikkeling en de (levens)fase waarin de jongeren zich in bevinden.

De ene noemt het een “chill- of hangplek” de ander een Jongeren ontmoetingsplaats (JOP). De meeste Barendrechtse jongeren zorgen niet voor problemen in de openbare ruimte. Wanneer er toch overlast van hangjongeren wordt ervaren, is dit vaak afhankelijk waarin buurtbewoners tolerantie tonen. Door omstandigheden (Covid-19) de afgelopen jaar worden de hangplekken vaker, langer en in grotere aantallen bezocht. Dit brengt mee dat de kans bestaat dat buurtbewoners relatief vaker overlast hebben van het samenkomen van de jongeren.

Ga in gesprek en maak van de JOP een OP waar we als Barendrechters elkaar ontmoeten, groeten en gedag zeggen. Voor jong en oud. De PvdA Barendrecht fractie gaat de komende tijd OP’s bezoeken.

We laten ons graag uitnodigen via [email protected].


Foto: Envato