mainImage

Programma van Duurzaamheidsweek in Barendrecht

22 oktober 2021, 12:26 uur
Barendrechts Gemeentenieuws

Zaterdag 23 oktober: opening bij Verse Grond (voorheen Loods38)
De duurzaamheidswethouders Tanja de Jonge (Barendrecht) en Marten Japenga (Ridderkerk) openen de Duurzaamheidsweek om 13.00 uur. Er is een markt met 15 standhouders bij wie u lokale en duurzame produc- ten kunt kopen. Daarnaast zijn er drie workshops die u kunt bijwonen en een knutselhoek voor kinderen. Er is een veiling van tweedehands pro- ducten en ’s avonds kunt u kijken naar een mooie film over duurzaam- heid en klimaat.

Maandag 25 oktober: excursie op het afvalaanbiedstation
Ieder heel uur start een rondleiding. Kom kijken hoe afval wordt geschei- den en hoe de gemeente zelf duur- zame energie opwekt.

Dinsdag 26 oktober: workshop duurzaam beleggen doe je zo
Beleggen is het nieuwe sparen. Maar hoe start u met beleggen? En hoe zorgt u ervoor dat uw geld terecht komt bij bedrijven die een positieve impact hebben op de wereld?

Woensdag 27 oktober: uitreiking Duurzaamheidsprijs tijdens opnames BAR-talk
Woon de opnames van tweede editie van BAR-talk bij! Dit keer een mooi programma over duurzame thema’s. Er treden diverse mensen op: een klimaatdichter, een rapper, weerman Ed Aldus, drie duurzame ondernemers, drie duurzaamheids- wethouders en de drie kinderburge- meesters zijn met een videobood- schap aanwezig. Tot slot wordt er per gemeente een duurzaamheidsprijs uitgereikt.

Donderdag 28 oktober: duurzaamheidsymposium over circulaire economie en grond- stoffen
Laat u inspireren door experts op het gebied van hergebruik van grond- stoffen: Tine de Moor (professor sociaal ondernemerschap), Rob van Tulder (professor internationale be- drijfsleven en samenleving) en San-
der Wapperom (oprichter DeWarm- te, hergebruik warmte). Wethouder Tanja de Jonge is de dagvoorzitter.

Zaterdag 30 oktober: Duurzaam Wonen Beurs
Kom alles te weten over hoe u uw woning kunt verduurzamen! Op de beurs zijn ondernemers uit de regio aanwezig die u alles kunnen vertellen over zonnepanelen, duurzame ver- warming, woningisolatie en groene en onderhoudsvriendelijke tuinen. Er zijn presentaties en workshop en er is een kinderopvang. Gaat u verbou- wen, verduurzaam dan ook. Meer informatie op: www.onzetoekomstisduurzaam.nl/ duurzaam-wonen-beurs. Kom naar de beurs en maak kans op een gratis regenton ter waarde van 60 euro!

Zaterdag 30 oktober: fietstocht Groene Route
Net als vorig jaar organiseren ge- bouw Het Kruispunt en de Biblio- theek AanZet weer een fietstocht met de naam: Groene Route. U kunt op diverse locaties opstappen.


Foto: Ingezonden