Barendrechts Dagblad | Kleding en textiel weggooien in Barendrecht
mainImage

Kleding en textiel weggooien in Barendrecht

5 augustus 2021, 15:27 uur
Barendrechts Gemeentenieuws

Kleding of textiel bij het restafval? Alle textiel mag in Barendrecht gewoon in de textielcontainer. Ook al is het gescheurd of versleten, dan kan het alsnog gerecycled worden. Er worden dan bijvoorbeeld poetslappen of isolatiemateriaal van gemaakt.

Het is wel belangrijk dat de kleding en het textiel schoon en droog in een plastic zak wordt gedaan, voordat het in de textielcontainer gaat. Alleen als er vlekken van verf of olie in zitten, hoort kleding en textiel bij het restafval thuis.

Wat mag er in de textielcontainer?
Alle soorten draagbare en kapotte kleding mogen in de textielcontainer: van spijkerbroek tot zwembroek en van sokken tot ondergoed. Daarnaast zijn er nog andere soorten textiel die in de textielcontainer mogen, zoals handdoeken, theedoeken, schoenen, riemen, tassen, hoeden en handschoenen. Ook gordijnen, poetslappen en beddengoed zoals lakens, dekens en dekbedhoezen en zelfs schone knuffels, mogen in de textielcontainer. Tapijt, dekbedden en kussens horen niet in de textielcontainer.

Locaties
U kunt kleding en textiel in de bovengrondse containers van Opnieuw & Co gooien. In de BAR afval-app vindt u de locaties van de containers. U kunt kleding en textiel ook naar de kringloopwinkel en het afvalaanbiedstation brengen.


Foto: Digitaal Dagblad / Rene Dons