mainImage

Gemeente betaalt mee aan zorgpolis voor minima

18 november 2021, 13:37 uur
Barendrechts Gemeentenieuws

Heeft u een bijstandsuitkering of een ander laag inkomen uit werk of als zelfstandige? Maak dan gebruik van de collectieve zorgverzekering die gemeente Barendrecht samen met zorgverzekeraars CZ en DSW aanbiedt. De gemeente betaalt hierbij een deel van uw premie aanvullende verzekering, waardoor de maandelijkse premie van de zorgverzekering lager is. Kiest u voor de hoogste aanvullende verzekering, dan betaalt de gemeente het wettelijk eigen risico.

Extra’s

U profiteert van extra’s, zoals een ruime vergoeding voor een bril, fysiotherapie, tandarts en orthodontie. De eigen bijdrage huishoudelijke hulp Wmo is meeverzekerd. Deelname is mogelijk vanaf 18 jaar, dus bijvoorbeeld ook studenten met alleen studiefinanciering kunnen hier vanaf deze leeftijd een beroep op doen.

Overstappen

De zorgpolis voor minima bestaat uit een basisverzekering en twee aanvullende verzekeringen. U kiest de verzekering die bij u past. Opzeggen van de huidige zorgpolis kan tot en met 31 december 2021. Het kiezen van een andere zorgverzekering kan tot en met 31 januari 2022. Kijk voor informatie over tarieven, voorwaarden en aanmelden op www.gezondverzekerd.nl.


Foto: ANP