mainImage

Burgemeester doet beroep op veerkracht van Barendrechters

Govert Veldhuijzen, burgemeester van Barendrecht.
25 november 2021, 14:30 uur
Barendrechts Gemeentenieuws

Burgemeester Govert Velduijzen richt zich deze week vanwege de weer oplaaiende coronacijfers in een open brief tot alle Barendrechters:

Beste inwoners van Barendrecht,

Samen met u had ik gehoopt dat we het coronavirus inmiddels wel onder controle zouden hebben. Maar dit najaar treft ons een nieuwe golf met meer besmettingen dan we tot nu toe gehad hebben. De druk op de ziekenhuiszorg groeit in rap tempo. Daarom is het noodzakelijk om nogmaals de teugels aan te trekken. Dit doet opnieuw een beroep op onze veerkracht. We moeten er samen voor zorgen dat het aantal besmettingen weer gaat dalen. Alleen dan kunnen de ziekenhuizen zorg aan alle zieken blijven bieden en kunnen winkels en bedrijven zo goed mogelijk open blijven.

Het is essentieel dat we ons aan de basismaatregelen houden. Natuurlijk, niemand vindt het fijn dat er weer maatregelen gelden. Hoe jong of oud je ook bent, het feit dat we niet zomaar kunnen gaan en staan waar we willen beperkt ons in onze mogelijkheden. Mensen kunnen hierdoor in de knel komen, eenzaamheid en depressiviteit liggen op de loer. Ik maak me daar zorgen over en vraag u om naar elkaar om te kijken. Maak eens een praatje met familie, vrienden, wijkgenoten en buren. Informeer eens hoe het met de ander gaat. Een praatje maken kan al zoveel betekenen voor iemand die het zelf even niet redt of eenzaam is omdat hij nergens heen durft. Die zorg voor elkaar is een onmisbare schakel om hier samen doorheen te komen.

In mijn persoonlijke overweging ga ik uit van de wetenschap die zegt dat vaccineren het beste middel is in onze strijd tegen dit vervelende, hardnekkige en dodelijke virus. Het stelt me gerust te weten dat ik dankzij de vaccinatie minder ziek zal worden van corona. En in dat geval dus zeer waarschijnlijk geen beroep hoef te doen op het ziekenhuispersoneel dat al zo lang op het tandvlees loopt. Uiteraard respecteer ik ieders mening, en ik ga ervanuit dat iedereen goed over de huidige situatie nadenkt. Als u twijfelt, praat erover met uw omgeving. Laat u goed informeren.

Laten we in deze tijd allemaal op elkaar letten, heb geduld met elkaar. En help elkaar waar dat nodig is.

Govert Veldhuijzen, burgemeester van Barendrecht


Foto: Provincie Zuid-Holland