mainImage

Beveilig uw fiets in Barendrecht met twee sloten

14 oktober 2021, 15:27 uur
Barendrechts Gemeentenieuws

Fietsendiefstal is ook in Barendrecht een grote bron van ergernis. Jaarlijks worden er in Nederland honderdduizenden fietsen gestolen. Ook in Barendrecht. Dieven richten zich steeds meer op dure modellen, zoals e-bikes, racefietsen en bakfietsen. Maak het ze niet te makkelijk! Zet uw (brom)fiets altijd op slot met twee sloten. Afgelopen dinsdag startte de campagne: FF vlot, 2e slot. Medewerkers van buurtpreventie spoten deze tekst met uitwasbare graffiti op straat bij het station en deelden flyers en zadelhoesjes uit.

De boodschap van de campagne: zet uw (brom)fiets met een tweede hangslot vast aan bijvoorbeeld een paal, boom of fietsrek. Bij voorkeur met een exemplaar met het ART-keurmerk. Zo maakt u het de dief in ieder geval erg lastig. Voor het openen van een standaard ringslot aan het achterwiel draaien zij hun hand niet om. Extra beveiliging is daarom aan te raden.
 
Neem voorzorgsmaatregelen
Scholen, winkelcentra en bus- en treinstations zijn geliefde plekken voor (brom)fietsendieven. Op zulke locaties kunnen goede voorzorgsmaatregelen het verschil maken. Maar eigenlijk is het overal verstandig om twee sloten te gebruiken, want een fiets is binnen een mum van tijd gestolen. Toch te maken met diefstal? Doe dan aangifte bij de politie. Uw fiets komt dan automatisch in het fietsdiefstalregister te staan.
 
 


Foto: Gemeente Barendrecht