mainImage

60 jarig-huwelijk Wim en Tannie Blankenburgh

Tannie en Wim Blankenburgh.
2 augustus 2021, 11:55 uur
Barendrechts Gemeentenieuws

Zaterdag bracht loco burgemeester Cees Schaap een bezoek aan het diamanten paar Wim en Tannie Blankenburgh. Schaap bracht op deze heuglijke dag namens de gemeente de hartelijke felicitaties over. ''Wij wonen nu 20 jaar met veel plezier in Barendrecht.  Van oorsprong komen we uit Zeeland, Vlissingen en Goes. Daar hebben we elkaar leren kennen en zijn na 5 jaar verkering getrouwd.  Dus eigenlijk kennen we elkaar al 65 jaar''.

Wim en Tannie hebben heel wat plekken van Nederland gezien,  startende in Vlissingen,  via Hengelo,  Hoogvliet, Spijkenisse naar het mooiste stekkie in Barendrecht. Dagelijks genietend van elkaars gezelschap en het prachtige uitzicht. Wim heeft met zijn technische HTS opleiding uiteindelijk in het beroepsonderwijs zijn levenswerk gehad. Dat eindigde, voor huidige begrippen,  vroeg op 58 jarige leeftijd. Bij een fusie van scholen was Wim een boventallig directeur geworden. hij mag nu al ruim 25 jaar van mijn pensioen genieten.
 
Tannie heeft haar eigen schoonheidsspecialist praktijk gehad in Spijkenisse waar ze toen woonden. Dit was een mooie invulling toen de 2 kinderen groter en zelfstandiger werden.  Onder het genot van een kopje koffie met oer-Hollands appelgebak halen ze samen met Cees  herinneringen op aan verkeringstijd, de watersnood en kijken we  terug op de trouwdag.  Wim herinnert het zich nog goed het was een stralende zonnige dag. Even kwam voorbij dat Wim en Tannie heel wat hebben meegemaakt aan ontwikkelingen: van één telefoon in het dorp naar een mobieltje op zak. En daar kan je zelfs ook nog mee bellen. Daarnaast ook omstandigheden: de oorlog, '40-'45  de watersnoodramp van heel dichtbij, wonende dicht aan de boulevard in Vlissingen. Dat heeft ze geleerd niet zomaar bij de pakken neer te zitten maar de handen uit de mouwen te steken en altijd een oplossing te hebben. 

Zo gaan ze nu ook om met de ongemakken dIe ouderdom met zich meebrengt.  Met de mooie leeftijd van 84 en 86 jaar laat ons afsluiten met de leus: ''op naar de negentig''.


Foto: Ingezonden