Edudelta aanmelden (350×350)

December start vandaag in Barendrecht koud met maxima van 3 graden Celsius. Normaal ligt de maximumtemperatuur rond 7 graden Celsius in de eerste dagen van december. De mist die in de nacht ontstond lost maar moeizaam op. De ochtend verloopt daardoor waarschijnlijk ook mistig of nevelig, vrijdagmiddag zijn er zonnige perioden. Er is een zeer kleine kans op een enkele, lokale winterse bui met hagel en/of (natte) sneeuw, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. De wind waait over het algemeen zwak (2 Beaufort) uit noordelijke richtingen. Vrijdagavond daalt de temperatuur al weer snel onder het vriespunt, In Barendrecht vriest het een graad.

In de nacht naar zaterdag neemt de bewolking geleidelijk toe, waardoor de temperatuur weer iets oploopt. De minima liggen rond -1 graad Celsius aan het begin van de nacht. Aan het eind van de nacht is de temperatuur circa +1 graad Celsius. In de nacht naar zaterdag waait de wind overwegend zwak (2 Beaufort) uit zuidwestelijke richtingen. Ook zaterdag wordt nog een koude dag met maxima van 4 graden Celsius, deze hoogste waarde van de dag wordt pas in de late avonduren bereikt. De daglichtperiode begint bewolkt, in de loop van de ochtend volgen perioden met lichte regen. In de late avond wordt de neerslag intensiever als een warmtefront is gepasseerd. Er waait een zwakke tot matige wind (2 tot 3 Beaufort) uit richtingen tussen zuid en zuidwest.

Vanaf zondag wordt het een stuk zachter in Barendrecht en begin volgende week ligt de middagtemperatuur met circa 9 graden enkele graden boven het normale niveau voor begin december. Het weerbeeld bestaat uit veel bewolking, een vrij grote kans op neerslag en mogelijk van tijd tot tijd veel wind.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Barendrecht? Gratis abonneren!