Smitshoek geheel onnodig onderuit bij Capelle

5 May 2024, 15:02 uur
Lokaal
John van Neuren

Smitshoek verloor zaterdag, op een veld met hoog gras en veel mooie madeliefjes, van en bij Capelle. Geheel onnodig was de eindstand 2-0 in het voordeel van Capelle. Beide doelpunten vielen in de 2e helft door persoonlijke fouten gemaakt op het middenveld. Door het verlies zakt Smitshoek van de 2e plaats naar die van de 4e in deze 4e divisie B.

Smitshoek liet in het eerste kwartier het spel aan Capelle. Deze ploeg koos direct na het fluitsignaal van scheidsrechter Besseisen voor de aanval, wetende dat men moest winnen om kans te blijven maken op de 3e periodetitel. Echt gevaarlijk wist Capelle niet te worden, de verdediging van Smitshoek met in het hart spelend aanvoerder Peter Verhoeve en Nick Meijboom (vervanger voor Jochem vd Biggelaar) stond goed. Het was Smitshoek die na dat eerste kwartier het heft in handen nam. Echter ook de spelers van het team van trainer Edwin de Koning konden niet echt tot uitgespeelde kansen komen. Op enkele kleine mogelijkheden na werd het keeper Ard de Vries van Capelle niet echt moeilijk gemaakt. Zo’n 10 minuten voor het rustsignaal was het weer Capelle die het initiatief naar zich toetrok, echter ook zonder resultaat. Zo werd de ruststand de beginstand en was het best een leuke wedstrijd om naar te kijken. Gelijk opgaande, aantrekkelijke eerste helft van deze wedstrijd met helaas geen doelpunten.

Daar kwam in de tweede helft verandering in. Trainer René van Eck van Capelle bracht in de rust twee meer aanvallend ingestelde spelers in het veld en ging voor de winst. Het bracht Capelle wat kleine kansen, maar voor doelpunten had men de medewerking van Smitshoek nodig. Door balverlies op het middenveld kon Capelle snel aanvallend omschakelen in de 54e minuut waarbij invaller Jawad Bellahsan vrij werd gespeeld voor Michael Termijn, die hij met een lage schuiver kansloos liet en de 1-0 op het scorebord bracht.

Trainer Edwin de Koning reageerde snel met de wissel Nino Urban voor Luc Delmee in de 58e minuut. De vleugels kwamen niet geheel uit de verf deze wedstrijd en daar moest deze wissel verandering in brengen. Ilano Silva Timas kreeg in de 71e minuut de kans op de gelijkmaker echter zijn schot werd gepareerd door de keeper van Capelle. Zo’n 3 minuten later werd het echter 2-0. De bal kon niet goed worden weggewerkt door de verdediging van Smitshoek en kwam uiteindelijk voor de voeten van Joshua Kassels die wel raad wist met de verkregen kans en met een bekeken schot Capelle op 2-0 bracht.

Smitshoek wisselde nog zo’n 10 minuten voor tijd. Lucio Hollander en Tim Zandwijk kwamen in het veld voor Damian vd Oever en aanvoerder Peter Verhoeve. In het slotoffensief schoot Marvin van der Made nog op de paal, maar gescoord werd er niet meer. Capelle blijft zodoende in de race voor de 3e periode, terwijl Smitshoek moet trachten een mooie positie te behalen deze competitie en zich te gaan voorbereiden om de nacompetitie. Er zijn nog 3 competitiewedstrijden te gaan, waarbij allereerst a.s. zaterdag gespeeld zal worden, thuis tegen Heerjansdam. Aanvang 14.30 uur.