Lokaal
mainImage
Digitaal Dagblad
Tim Eekman.

BVV Barendrecht gaat zaterdagavond op bezoek bij Unitas. In Gorinchem vervolgen de rood/witten de spannende titelstrijd in de Derde Divisie B, waarin nog vijf wedstrijden gespeeld moeten worden.

Met Unitas treft Barendrecht de ploeg die de voorlaatste plaats op de ranglijst bezet. Op papier is Barendrecht dan ook de uitgesproken favoriet, maar afgelopen weekend hadden de Bongerdbewoners het ook lastig tegen hekkensluiter Baronie. De ploeg uit Breda nam zelfs een 2-0 voorsprong, die door Barendrecht weliswaar al voor rust geneutraliseerd werd, maar uiteindelijk tot een toch wat magere 4-2 overwinning leidde. Concurrent SteDoCo passeerde de rood/witten daardoor op doelsaldo en begint als koploper aan de 29e speelronde.

Waar Barendrecht zich bijna liet verrassen door Baronie, overkwam dat SteDoCo een week eerder bijna in Gorinchem. Unitas nam toen voor rust een 2-0 voorsprong, maar zag SteDoCo in een sterke tweede helft alsnog met 3-2 langszij komen. Afgelopen weekend was SV Meerssen met 3-0 te sterk voor Unitas, dat in serieuze degradatiezorgen zit en elk punt dus goed kan gebruiken.

Barendrecht kan zich in de strijd om de titel geen puntverlies meer veroorloven. Trainer Leen van Steensel beschikt over een fitte selectie en kan tegen Unitas dus op volle kracht aantreden. De drie punten zijn voor Barendrecht natuurlijk het belangrijkste doel, maar als het even kan willen de rood/witten ook aan het doelsaldo werken. In het thuisduel tegen Unitas ging dat overigens moeizaam: er moest een strafschop van Tim Eekman aan te pas komen om de ban te breken en invaller Luc Dielhof besliste het duel op De Bongerd toen pas in blessuretijd (2-0).